Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Διαμαρτυρία για την κατάσταση του γηπέδου της Ακαδημίας Πλάτωνος


Το πρόβλημα του γηπέδου της Ακαδημίας Πλάτωνος έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Ο Δήμος Αθηναίων, ιδιοκτήτης και διαχειριστής του γηπέδου, αδιαφορεί πλήρως για την κατάσταση του αγωνιστικού και του περιβάλλοντος χώρου, που είναι αμφότερες άθλιες. Και ενώ είναι ένα από τα μόλις τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα που βρίσκονται εντός των ορίων της αρμοδιότητας του Δήμου, διατηρείται σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης και εγκατάλειψης.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι παλιός, με φθαρμένο εδώ και πολλά χρόνια πλαστικό χλοοτάπητα, ιδιαίτερα σκληρός, σε σημείο να εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Οι κερκίδες είναι ουσιαστικά μια πρόχειρη σκαλωσιά, απολύτως ανεπαρκείς για τις ανάγκες του γηπέδου, τα αποδυτήρια παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες, η καθαριότητα είναι προβληματική, ενώ ο φωτισμός του αγωνιστικού, αλλά και των βοηθητικών χωρών θυμίζει περισσότερο «κρυφό σχολειό» πάρα αθλητική εγκατάσταση.

Οι αθλητές, οι προπονητές και οι παράγοντες των συλλόγων που χρησιμοποιούν το γήπεδο αντιμετωπίζουν καθημερινά τις άθλιες αυτές συνθήκες προσπαθώντας να δημιουργήσουν αθλητικό έργο για τους νέους της γειτονιάς και των γύρω περιοχών. Περιοχών κρίσιμων και υποβαθμισμένων, για τις οποίες ο αθλητισμός αποτελεί μια από τις ελάχιστες ουσιαστικές κοινωνικές διεξόδους της νεολαίας. Επιπλέον στο μικρό αυτό γήπεδο, που οι διαστάσεις του είναι οριακά εντός του ποδοσφαιρικού κανονισμού, συνωστίζονται επτά ερασιτεχνικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και το τμήμα ράγκμπι του Παναθηναϊκού.

Ο Α. Π. Ο. Λαρισαϊκός Αγίου Παύλου είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με έτος ίδρυσης το 1927 και δραστηριοποιείται σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, εκείνη του Αγίου Παύλου, του Σταθμού Λαρίσης και της Πλατείας Βάθη, με σπουδαίο κοινωνικό και αθλητικό έργο. Κάθε χρόνο βλέπει τις ώρες που έχει στη διάθεσή του για τη χρήση του γηπέδου της Ακαδημίας Πλάτωνος να μειώνονται, δημιουργώντας όχι μόνο ανυπέρβλητα προβλήματα στην προετοιμασία της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά επίσης στην ίδρυση και λειτουργία αθλητικών ακαδημιών του σωματείου, που είναι βασική αθλητική και κοινωνική προτεραιότητα του συλλόγου.

Είναι τέτοια η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τον σύλλογο και τη γειτονιά μας, που παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που έχουμε λάβει, κάθε χρόνο η κατάσταση το γηπέδου της Ακαδημίας Πλάτωνος χειροτερεύει, οι διαθέσιμες ώρες χρήσης λιγοστεύουν και το χρόνιο αίτημά μας για μετατροπή του ενός εκ των δύο γηπέδων μπάσκετ της οδού Σάμου, στον Σταθμό Λαρίσης, σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5vs5 δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση.

Για όλα αυτά διαμαρτυρόμαστε έντονα προς τις δημοτικές αρχές του Δήμου Αθηναίων, αλλά και προσωπικά προς τον δήμαρχο, από τον οποίο έχουμε κουραστεί να ακούμε υποσχέσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Νίκος Γ. Λεμονής
                         Προπονητής Α. Π. Ο. Λαρισαϊκός Αγίου Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: